Professionele verlichting voor diepvriesruimtes

Als specialist in industriële verlichting, staan we bij TotalLED graag in voor professionele én veilige verlichting binnen opslagruimtes. Denk daarbij bijvoorbeeld aan koude opslagplaatsen voor groentebewaring in diepvriesfabrieken of andere specifieke plaatsen voor koelopslag.  

Minder warmteproductie met ledverlichting

Koele ruimtes in de voedingsindustrie hebben doorgaans hoge rekken om de goederen te stockeren. De verlichting moet dus bij voorkeur lang en smal zijn, zodat het de tussengangen perfect uitlicht. Bij TotalLED gebruiken we daarbij armaturen met een vervangbare optische lens. Door de gepaste lens te gebruiken, verlichten we enkel hetgeen we effectief willen verlichten en is er geen sprake van verspilling.

Traditionele TL-verlichting produceert veel warme, waardoor de balans tussen de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de armatuur constant scheef zit. Daardoor kan het materiaal van de armatuur gaan krimpen of uitzetting, met breuken aan de behuizing of andere componenten als gevolg. Bij TotalLed hechten we veel belang aan een minimum van warmteontwikkeling bij de armatuur. 

Geen schakelaars, wel slimme besturing

Voor de verlichting in de diepvriesopslag gebruiken we doorgaans geen schakelaars. De reden is eenvoudig te achterhalen: in deze ruimtes bevinden zich doorgaans alleen heftruckchauffeurs, maar weinig of geen andere mensen. Schakelaars zijn dan ook inefficiënt. De ledverlichting van TotalLED kan daarom eenvoudig gemonitord worden via optische sensors of een tijdrelais, die schakelen bij de detectie van een heftruck of andere beweging. In dat geval lichten de armaturen geleidelijk aan (om een shockeffect bij de chauffeur te vermijden) tot een zelfgekozen lichtintensiteit.

Vervolgengs blijft de verlichting gedurende een vaste periode branden om nadien weer geleidelijk aan te doven. Deze slimme besturing zorgt ervoor dat enkel de nodige locaties worden verlicht, maar ook enkel wanneer dat nodig is. Dit is uiteraard erg interessant voor een efficiënt energieverbruik en de bijhorende kosten die bespaard worden. 

Nood aan professionele en veilige verlichting voor diepvriesopslag of een andere industriële toepassing? Neem dan vrijblijvend contact op met TotalLED. Wij adviseren je graag bij het kiezen van een doordachte verlichting voor jouw toepassing op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×