Vind de perfecte verlichting voor in je loods of hangaar!

Een donkere hangaar of een niet-verlicht magazijn kan voor problemen zorgen. Je vindt het juiste materiaal niet makkelijk terug en het is moeilijk werken zonder goede verlichting. Maar is een gewone lamp wel voldoende om dat probleem op te lossen of zijn er andere opties? 

Hoe verlicht ik mijn hangaar het beste? 

Voor verlichting in een loods of hangaar heb je twee opties, namelijk een lijnverlichting of een puntbronverlichting

LIJNVERLICHTING
Een lijnverlichting bestaat uit een langere lichtbron en biedt de mogelijkheid om enkele armaturen aan elkaar te bevestigen. Het licht wordt horizontaal verspreid en kan op die manier een grote afstand of oppervlakte verlichten. Wordt vooral geplaats in magazijnen met verschillende compartimenten. De straling is verticaal verdeeld. Bij puntbron verlichting gebeurt de verlichting in een gerichte straal. Indien je puntverlichting gebruikt in magazijnen gaat een deel van het licht verloren en creëer je schaduwvorming van de rekken. 

PUNTBRON VERLICHTING
Een puntbron is meestal een ledlamp met een ronde vorm zoals deze: led-klokarmatuur. Die lampen hebben de optie om de lichtsterkte aan te passen. Dankzij de ronde vorm wordt het licht in alle richtingen gekaatst en is dus ideaal voor om je loods te verlichten

Voordelen van led in magazijn


Ledlampen hebben een heleboel voordelen om als verlichting te installeren in je loods of hangaar

  • Minder energieverbruik: Omdat een ledlamp minder watt verbruikt dan een standaardlamp kan je een magazijn verlichten voor minder energie. Zo kan je de uitgespaarde energie voor andere zaken inzetten.
  • Duurzaamheid: Een ledlamp gaat langer mee dan een gloeilamp. Je kan langer genieten van een led-tl-buis dan van een gewone tl-buis.
  • Moet niet opwarmen: Een ledlamp moet niet opwarmen om tot de gewenste lichtsterkte te komen. Dat zorgt ervoor dat je magazijn of loods meteen juist belicht wordt van zodra je binnenkomt.

Wens je meer informatie of hulp bij je keuze voor verlichting in je loods, magazijn of hangaar? Neem contact met ons op en wij helpen je graag.
 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×